contact

Building & Leading Effective Teams

Registratie | Seminars List & Registrations

Doelgroep
Manager van leidinggevenden

Praktische informatie
Data, talen, locatie: klik hier

Context
In tijden van recessie (meer dan in andere periodes), is het creëren van effectieve en performante teams met gemotiveerde teamleden, die gealigneerd zijn, één van de meest impactvolle manieren om (productie) doelstellingen en financiële resultaten te behalen en tevreden cliënten te hebben.

Als manager sta je voor de immense uitdaging om je team te laten evolueren naar een volgende niveau van performantie, om te gaan met de sterktes en valkuilen van je team, vertrouwen te creëren tussen de teamleden en jezelf, resultaten te halen met minder middelen. De meeste managers zijn het ermee eens dat dit de moeilijkste uitdagingen zijn waar ze voor staan...

Gedurende deze 2 dagen, zal je je kwaliteiten als team leader verder versterken, je zal een toolbox ontwikkelen en leren hoe je een effectief team opbouwt en leidt.

Doelstellingen
Na dit seminarie:

- Heb je inzicht in de verschillende rollen van een manager: Manager-Leader-Team coach

- Ben je in staat om de samenwerking, autonomie en performantie in je team te stimuleren en ben je in staat om conflicten op een effectieve manier aan te pakken.

- Heb je ontdekt op welke manier je de uitgangspunten van team effectiviteit kunt omzetten in de praktijk.

- Heb je een  teamanlyse opgemaakt van je eigen team, heb je een pragmatische toolbox ontwikkeld die je kan gebruiken in verschillende situaties.

- Heb je een actieplan uitgewerkt over hoe je je team kan laten evolueren naar het volgende niveau van team effectiviteit.

Methodiek
De trainer zal zorgen voor een mix van theorie en ervaringsuitwisseling met andere managers, ze zal de gelegenheid creëren om cases te bediscussiëren, Verder zal je praktische tips krijgen, feedback op je cases, je zal een methodologie aangereikt krijgen om je team te analyseren.

Trainer
Lieve Jansen (zien "Associates", in het kolom links van onze website)