contact

Leading a Multi-Generational Team

Registratie | Seminars List & Registrations

Doelgroep
Elke persoon, elke manager die medewerkers begeleidt of aanstuurt van verschillende generaties: baby-boomers, generatie X, Y en volgende en die geïnteresseerd is om te begrijpen wat elk van deze generaties typeert, welke drivers en motivatoren hen kenmerken.

Praktische informatie
Data, talen, locatie: klik hier

Context
Op welke manier stuur je best een team aan dat samengesteld is met medewerkers die 20 jaar oud zijn, 55 jaar en ouder? De jongeren van vandaag zijn opgegroeid in een context die totaal verschillend is als die van de vorige generatie(s). Iedere generatie leeft volgens eigen codes, waarden, attitudes; ieder heeft zijn eigen verwachtingen ten aanzien van het professionele leven, zijn eigen kijk op hiërarchie. In sommige omstandigheden staan deze zaken zelfs diametraal tegenover elkaar. Wat zijn de motivatoren en streefdoelen van elk van deze generaties? Op welke manier kan je rekening houden met deze karakteristieken en verwachtingen en tegelijkertijd realiseren wat er van een team verwacht wordt ? Op welke manier kan je met deze verschillen omgaan én  authentiek en efficiënt blijven?

Doelstellingen
Na dit seminarie zijn de deelnemers in staat om op een effectieve manier :

- Doelstellingen te formuleren, te delegeren, te communiceren, te coachen en te evalueren rekening houdend met de karakteristieken van verschillendegeneraties: Baby-Boomers, X en Y.

- In te spelen op de motivatie en het engagement van de verschillende generaties, rekening houdend met de « codes » en waarden die hun typeren en deze af te stemmen op de verwachtingen van de organisatie en de leidinggevende.

- Te communiceren op een manier die inspeelt op generationele verschillen.

- Om te gaan met de generationele verschillen, van hieruit de teamspirit te bevorderen en  tot een sterkere alignering te komen tussen de teamleden.

Methodiek
Afwisseling van korte uiteenzettingen, gevolgd door discussies en een bespreking van specifieke vragen. Cases zullen behandeld worden en feedback gegeven aan hand van rollenspelen.

Trainer
Lieve Jansen (zie tab « Associates » in de linkerkolom op de website)